Látássérült verzió
Menü

Kisfaludy Program

A Program törekvése, hogy az egyes turisztikai élményelemek láncba rendezését ösztönözze a kiemelt desztinációkban, (szálláshelyeket az attrakciókkal, attrakciókat egymással). Ezzel közvetlenül növelhető az élménypontok tömege, amely hosszabb tartózkodási időt és magasabb vendégköltést eredményez a kiemelt fejlesztési térségekben.

A program az uniós támogatások mellett jelentős hazai költségvetési forrásokra is épít, így a hagyományos beavatkozási területeken (kiemelt attrakciófejlesztés) túl olyan területeken is alkalmazható (pl. szálláshelyfejlesztés), amelyekre a 2014-2020-as uniós tervezési időszak pályázati konstrukciói keretében uniós fejlesztési forrás nem biztosítható.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program jelentőségét mutatja, hogy egyik alappillére a kormány által elfogadott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-nak, amelynek kiemelt célja a minőségi élménykínálat létrehozása a hazánkba érkező külföldieknek és a belföldi turistáknak.

A minőségi élménykínálat kialakításához szorosan kapcsolódik a turisztikai infrastruktúra meghatározó elemének számító szálláshelyek fejlesztése, amelyet a program zászlóshajójaként útjára indított Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció támogatásai tesznek lehetővé.

Aktuális