Látássérült verzió
Menü

A szezonalitást is csökkenti a balatoni aquaparkok fejlesztése

A Kisfaludy Program új konstrukciója a magasabb hozzáadott értékeken, új attrakcióelemeken és szolgáltatásokon keresztül az aquaparkok mint turisztikai vonzerők fenntartható fejlesztését támogatja.

Megjelent a Kisfaludy Tematikus Élményparkfejlesztési Konstrukció – Aquaparkok fejlesztése című, TFC-2.1.1-2017-B kódszámú konstrukció. A konstrukció célja a „Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról” szóló 1861/2016. (XII. 27.) Korm. határozat értelmében „a turisztikai térségek és a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek meghatározásáról” szóló 429/2016. (XII. 15.) Korm. rendelet. 1. sz. mellékletében nevesített településeken aquaparkként is működő élményparkok fejlesztése a látogatói igényeknek megfelelő színvonalú turisztikai termékek kialakítás érdekében.

Alapvető cél, hogy a fejlesztés eredményeként az élményparkok látogatottsága és jövedelemtermelő képessége növekedjen, valamint a térség szezonalitása mérséklődjön. A térség adottságait figyelembe véve és a jövőbeli fejlődési lehetőségeket mérlegelve meghatározásra kerültek azok a fő fejlesztési területek, amelyek segítik a konstrukció céljainak elérését. A konstrukció keretében támogatott projekteknek hozzá kell járulniuk a magasabb hozzáadott értéket előállító turisztikai szolgáltatások kialakításához.

A konstrukció operatív célja a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben található élményparkok mint turisztikai vonzerők fenntartható fejlesztése. Ennek keretében meghatározó mutató az újonnan létrehozott vagy fejlesztett attrakcióelemek száma, az újonnan létrehozott vagy fejlesztett szolgáltatások száma.

A megvalósuló projektekkel szembeni alapvető elvárások:

Támogatást igényelhetnek:

Támogatási kérelmek benyújtása 2017.11.28 és 2017.12.28 között lehetséges az alábbiak szerint:

A támogatási igény 2 példányban magyar nyelven, postai úton az MTÜ alábbi postacímére és e-mailben az elmenypark@mtu.gov.hu e-mail címre nyújtható be.

Magyar Turisztikai Ügynökség
Támogatáskezelésért és Projektfinanszírozásért felelős Igazgatóság
1027 Budapest, Kacsa u. 15-23.
1525 Budapest Pf.: 97.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a támogatási igények személyes benyújtására nincs lehetőség!

 

Felhívás letöltése