Látássérült verzió
Menü

Minőségi strandolás a Balatonnál

Több száz színvonalemelő beavatkozás valósul meg a balatoni strandokon az MTÜ támogatásával.

A Balatoni strandok fejlesztését célzó támogatási konstrukció segítségével 38 település 55 önkormányzati strandja több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A mintegy 320 színvonalemelő beavatkozás jellemzően olyan minőségnövelő fejlesztés, amely a strandok jövedelem- és forgalomnövelő képességet is javítja.

A 2017 áprilisában megjelent pályázati felhívás célja a Balaton vízparti strandjainak, mint a térség meghatározó jelentőségű turisztikai vonzerejének, fenntartható fejlesztése. Számos strandon már az idei szezonban élvezhették a vendégek a minőségjavító fejlesztések eredményeit, köztük Alsóörsön, Gyenesdiáson, Révfülöpön, Balatonvilágoson, Szántódon.

A konstrukció keretében támogatott 38 település 55 strandján mintegy 320 egyedi beavatkozás történt, illetve van folyamatban, melyek jellemzően infrastrukturális fejlesztések (vízbejutás feltételeinek javítása, vizesblokk, öltözőkabinok felújítása, horgászstégek, beléptetőrendszer kiépítése, akadálymentesítés, korszerű értékmegőrzők, parkosítás), szezonhosszabbító fejlesztések (vizesblokk téliesítése, szaunavilág, medencék létesítése, rendezvénytér kialakítása), családbarát szolgáltatások (játszótér, fitneszpark, vízi élménypark, árnyékolók, napvitorlák, családi medencék, csúszdák kialakítása), szabadidősportok feltételeinek javítása (sportpályák létesítése, felújítása, sport- és vízi eszközök beszerzése), valamint a Strandolj és kerékpározz! mozgalmat támogató fejlesztések (kerékpártárolók, megőrzők kialakítása a strandon belül).

A konstrukció második ütemében a balatoni strandok gasztronómiai kínálatának megújítását tűzte ki célul a Magyar Turisztikai Ügynökség.