Látássérült verzió
Menü

Támogatás Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség szállodai fejlesztéseire

Október 5-től elérhetők a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívásai. A támogatási igényeket 2017. október 19. és 2018. január 15. között lehet benyújtani.

Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívásai október 5-től elérhetővé váltak a kisfaludyprogram.hu oldalon. Köztük a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség szállodafejlesztéseinek támogatására az elsők között nyílik lehetőség.

A kiírás keretében Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség legfeljebb 200 szobás szállodáinak tulajdonosai vagy üzemeltetői folyamodhatnak a projekttartalomtól és szobaszámtól függően 16-500 millió forint támogatásért. Az igénylőknek szálláshelyüket a HOTELSTARS UNION egységes szállodai minősítési rendszerben minősíttetniük kell a pályázatuk benyújtásáig, a projekt befejezéséig pedig minimálisan a 3*-os besorolásnak megfelelő minősítést kell elérniük. Emellett vállalniuk kell a 360 napos éves nyitvatartást, illetve a legalább 50%-os kihasználtságot. A fejlesztéseket a nyerteseknek a támogatási szerződés hatályba lépésétől számított 18 hónap alatt, de legkésőbb 2019. június 30-ig kell befejezniük. Fontos tudni, hogy a kiírás kizárólag már üzemelő szálláshelyek számára pályázható.

A vissza nem térítendő támogatásra az igényeket a felkészülési időszakot követően 2017. október 19. és 2018. január 15. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton, a https://eptk.fair.gov.hu weboldalon keresztül. A támogatási igények értékelése folyamatosan történik.

A konstrukció célja valamennyi szállásfejlesztés esetében a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítése, oldva a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket, a helyi turisztikai fejlesztési irányvonalakhoz illeszkedve. A Magyar Turisztikai Ügynökség a bírálati szempontok között kiemelten kezeli a hosszú távú turisztikai és pénzügyi fenntarthatóságot.

A Kormány által biztosított, vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, melyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

 

Felhívás letöltése