Látássérült verzió
Menü

További szálláshelyekkel gazdagodhat Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség

Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt fejlesztési térségben szállodák és panziók létesítésére nyíltak meg források.

Október 5-től elérhetők a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első kiírásai. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program projektjének keretében Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben szállodák és panziók létesítésére válnak elérhetővé vissza nem térítendő támogatási források.

A kiírás keretében a „szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendeletben” szereplő kereskedelmi szálláshely típusok közül 3*-5* szálloda vagy 3*-4* panzió létesítéséhez igényelhető támogatás, szálloda létesítése esetén 250 millió és 3 milliárd Ft közötti, panzió létesítése esetén pedig 25-315 millió Ft közötti összegben. A pályázónak vállalni kell, hogy sikeresen megszerzi a Hotelstars Union 3*-5*-os vagy „Panzió csillaggal” 3*-4*-os minősítését a projekt zárásáig. Szállodák esetében évi 365 napos, panziók esetében legalább évi 270 napos nyitvatartás is alapkövetelmény a támogatás igénybe vételéhez, és a pályázónak ezt a fenntartási idő végéig vállalnia kell.

A vissza nem térítendő támogatásra az igényeket a felkészülési időszakot követően 2017. október 19. és 2018. január 15. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton, a https://eptk.fair.gov.hu weboldalon keresztül. A támogatási igények értékelése folyamatosan történik.

A támogatott projekteket a támogatási szerződés hatályba lépésétől számított 36 hónapon belül meg kell valósítani.

A vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, regionális beruházási támogatási jogcím esetében a regionális támogatási térkép szerint nagyvállalatoknak nyújtható maximális támogatási intenzitás Észak-Magyarország, Észak-Alföld régióra 50 százalék. A regionális támogatási térkép alapján adható maximális támogatás intenzitás kisvállalkozás esetében 20 százalékkal, középvállalkozás esetében 10 százalékkal emelhető, de összességében nem haladhatja meg a tervezett elszámolható fejlesztési költségek, a projekt összesen elszámolható költségvetésének 70 százalékát.

 

Felhívás letöltése