Látássérült verzió
Menü

Az ország egész területén szintet léphetnek és bővíthetnek a panziók

Panziók az ország egész területén fejleszthetnek a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció támogatásával. A támogatási igényeket 2017. október 19. és 2018. január 15. között lehet benyújtani.

Október 5-től elérhetők a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első kiírásai. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program zászlóshajó projektjének részeként panziók fejlesztésére országosan válnak elérhetővé vissza nem térítendő támogatási források.

A kiírás keretében minden olyan, fővároson kívüli panzió tulajdonosa vagy üzemeltetője igényelhet szálláshelye fejlesztéséhez szobaszámtól, illetve a projekt konkrét tartalmától függően 5-60 millió forintig terjedő támogatást, amelyik megfelel a „szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendeletben” foglalt panzió kategória előírásainak.

A panziósnak vállalni kell, hogy sikeresen megszerzi a „Panzió csillaggal” minősítést a projekt zárásáig, legalább évi 180 napon át nyitva tart, és erre az időszakra a legkevesebb 50%-os kihasználtságot is garantál.

A felhívás kizárólag már üzemelő szálláshely számára pályázható. A vissza nem térítendő támogatásra az igényeket a felkészülési időszakot követően 2017. október 19. és 2018. január 15. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton, a https://eptk.fair.gov.hu weboldalon keresztül. A támogatási igények értékelése folyamatosan történik.

A támogatott projekteket a támogatási szerződés megkötését követő egy éven belül, de legkésőbb 2018. december végéig be is kell fejezni.

A vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, melyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

 

Felhívás letöltése