Látássérült verzió
Menü

Tovább bővül a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióra jogosultak köre

Jelentősen szélesedik azoknak a köre, akik vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek panziójuk fejlesztésre a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukción keresztül, így ezek a szálláshelytípusok üzleti szempontból fenntarthatóbban működhetnek.

A kormányrendelet módosította a panziókra vonatkozó szabályt, amelynek értelmében üzletileg is fenntarthatóbb, 25 szobás méretben határozta meg a szállástípus felső kapacitáshatárát a korábbi 10 szoba helyett. Ezzel egyúttal lehetővé vált, hogy ebben a legelterjedtebb szálláskategóriában lényegesen többen tudjanak pályázni a színvonalemelő, kapacitásbővítő beruházásokra.

Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja indult el október 5-én a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívásainak megjelenésével. Három kiírásra október 19-étől lehet beadni a támogatási igényeket: országosan panziók számára, illetve Tokaj-Hegyalja, Felső-Tisza és Nyírség szálláshelyeinek fejlesztésére, létesítésére. Az új kormányrendelet mostantól még szélesebbre nyitja a vissza nem térítendő támogatási forráshoz való hozzáférést a panziójukat bővíteni, fejleszteni kívánók előtt, valamint jelentősen hozzájárul a szálláshelyek minőségének emelkedéséhez.